Som forælder kan det nogle gange være enormt svært at være kreativ med hensyn til gode madretter, som hele familien kan lide. Tit er der børn i forskellige aldersgrupper, og det betyder, at der er forskellige præferencer og ting, som de ikke nødvendigvis kan lide.
Derfor ender man tit med at servere de samme tre eller fem retter igen og igen, fordi man ved, at alle er villige til at spise dem. Det betyder dog ofte også, at man bliver enormt træt af netop disse retter, fordi de hele tiden kommer på bordet.
Her kan du finde inspiration
Der er bare ikke noget mere frustrerende end at stå i supermarkedet sidst på eftermiddagen, sulten og ude af stand til at komme på en god ret, som du kan servere for din familie. Måske har du endda et utålmodigt barn hængende ved din side, og det gør det langt fra nemmere.
En god idé er at finde inspiration på forhånd. Her kan blandt andet internettet være en rigtig god kilde til mange og meget forskellige retter – som vigtigst af alt også er børnevenlige. Du kan både søge på specifikke retter eller specifikke ingredienser, og et væld af opskrifter vil komme frem.
Svensk pølseret er en evig klassiker
En af de retter, som internettet helt sikkert vil foreslå dig, er svensk pølseret. Dette er noget af en klassiker, og du har helt sikkert også fået den mange gange i dit liv. Alligevel er det ofte noget, som mange folk ikke laver derhjemme særlig tit.
Men hvorfor egentlig ikke? Her har du nemlig fat på en ret, som hele familien faktisk vil kunne lide at spise. Den har lækre pølser og en god sovs til børnene og cremet kartoffelmos og grøntsager til de voksne. Måske er der mange som alligevel ikke laver den, fordi de synes, at den bliver for kedelig.
Pift din svenske pølseret op med grøntsagsmos
Men det hele handler om at variere lidt i de helt små detaljer, og så kan man faktisk nyde den svenske pølseret uden at kede sig det mindste.
For eksempel kan du prøve at skifte den klassiske kartoffelmos ud med en grøntsagsmos. Her kan du mose lækre ting som gulerødder, broccoli og selleri ned i puréen sammen med kartoflerne og servere den til din ret. Det er også en god måde at lokke flere kartofler ned i børnene på.
Skift kødet ud med andre produkter
I en svensk pølseret er der ofte pølser og stykker fra gris. Men der er ingen grund til, at det altid skal være disse kødtyper, som dominerer – eller at man i det hele taget skal putte kød i. Det vigtigste ved denne ret er nemlig den lækre sovs.
Så længe sovsen smager godt og stærkt, så er der ikke noget farligt ved at prøve af med for eksempel kylling, svampe, peberfrugter eller måske kalvekød. Alt sammen noget du kan gøre, for at gøre retten lidt anderledes, sundere eller sjovere.